www.infralib.com

www.infralib.com
Yeni sitemiz http://www.infralib.com 'u ziyaret ediniz. Yeni yazılarım başka yazarlarında katkılarıyla artık bu adreste. Ayrıca çok yakında forum, video, webcast gibi bölümlerde yayında olacak.

28 Dec 2011

Websense'de calismayan unblock ve recategorize kurallari

Websense Web Security 7.6 ve uzeri kullaniyorsaniz ve bir adrese erisime unblock, recategorize vb yontemlerle izin verdiginiz halde halen calismiyor ise, ornegin ben bu sorunla www.bu gmenot.com sitesi icin karsilastim. Eimserver.ini de [FilteringManager] altina SecurityCategoryOverride=OFF ekleyip Filtering servisini yeniden baslatmaniz gerekmekte.

Cunku 7.6 ve sonrasi versiyonlar siz ozellikle izin verseniz bile eger bir adres kisitlanmis risk kategorisi icin kaliyorsa engellemeye devam ediyor.

Ayrintili bilgi icin : http://www.websense.com/support/article/kbarticle/Custom-URLs-and-Limited-Access-Filters-Not-Permitting-Site-Access-In-V7-6

Diger bir sebep ise oturumu acarken kullandiginiz kullanicinin rolu olabilir, Super Administrator rolune sahip oldugunuzdan emin olun ve daha fazla bilgi icin http://www.websense.com/support/article/kbarticle/Unblock-URL-feature-in-Websense-Manager-does-not-work adresini ziyaret ediniz.